Revelionul Pensionarilor 2018 – 2019 Galați

        Întrebarea cea mai frecventă este: „S-au meritat cei 80 de lei sau a fost o pierdere de timp.?”. Conform spuselor pensionarilor a fost un revelion, în mare parte cu muzică live (susținută de Formația „Meteorit” din Iași, dar au avut parte și de datini și obiceiuri susținute de Plaiul Românesc din Galați.

         Am avut mai multe surse, care s-au oferit să ne ofere informații din oră în oră, și care au surprins câteva cadre. 

         Începând cu ora 20:00, lumea a început să intre în Patinoarul „Dunărea” din Galați, locația evenimentului, iar în jurul orei 21:00 și-a făcut apariția formația „Meteorit”. Până în jur de ora 23:40 formația a interpretat diverse genuri muzicale, cu mici pauze, cum ar fi: romantic, folcloric, macedonesc, etc.

 După spectacolul de artificii, de aprox. 15 minute, pensionarii au avut ocazia să urmărească un moment tradițional, pregătit de Plaiul Românesc din Galați. Aceștia au prezentat „plugușorul”, au jucat „dansul de măști”, și au dansat și un dans moldovenesc tradițional, atrăgând atenția publicului pentru 30 de minute. După momentul tradițional, a revenit formația Meteorit.

    De cum ajungeai, te puteai autoservi din ordef. După un ordef delicios, erai servit cu un păstrăv delicios, cu puțină smântână și salată de legume fierte. Felul 3 a fost un preparat din carne, alături de clasica mămăliguță. Pe masă se aflau de asemnea, un platou cu cozonac, sticle de șampanie, sucuri și apă. Servirea a fost asigurată de Aurel Cosoreanu.

   Un participant a răspuns promt întrebării noastre: „Cum vă simțiți?”. 

   Răspuns: „Excelent. Primăria chiar a avut grijă de fiecare în parte. Voi reveni și la anul, la ce calitate ni se oferă. Cine nu ar participa la un asemenea revelion cu muzică live, cu prețul de 80 de lei?”

           În concluzie, participanții au fost mulțumiți de mâncare, dar și de momentele artistice pregătite. Mulți speră ca anul viitor să fie și mai multe.

Informații:

  • aprox 1.150 de persoane au participat
  • aprox 30 min. Plaiul Românesc
  • aprox 6:30 formația Meteorit
  • aprox 15 minute focuri de artificii
  • Locație : Patinoarul „Dunărea” Galați
  • Preț bilet : 80 lei
  • Categorie: pensionari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *